Zamyšlení, zprávy, pozvánky, semináře, besedy.....

pátek 17. dubna 2009

Zodiář - Beránku náš

Čtete-li tuto rubriku, pročtěte si, prosím, pro lepší navázání kontextu, nejdříve text Zodiář-ÚVOD (viz níže).

POSTŘEHY ZE ZODIÁŘE

* BERAN je prvním znamením celého zvěrokruhu. Jeho přímá, aktivní, ohnivá jangová energie skutečně mnohdy proráží bariéry - jedno zda nepochopení, nových postupů, neochoty či neznalosti...
* Představím-li si skutečného berana - zvíře, mám před sebou vždy viditelně silnou osobnost, často i nepřehlédnutelné ego.
* Beran je zvíře rohaté a tedy si (často s rozběhem) klestí cestu životem právě silou své hlavy, někdy poněkud svéhlavě. Však i tělesně je pro Berany hlava tím nejsilnějším, zárověň ale i nejcitlivějším místem.
* Žel, nezřídka svoji hlavu používá spíše jako beranidlo, nežli na zdlouhavé vymýšlení taktických kroků. Je však úžasnou bytostí v momentě, kdy je třeba prosadit něco nového, nevídaného. Chcete-li zajistit celé dílně lepší pracovní podmínky, pošlete jako vyjednavače právě Berana; jeho průbojné síle neodolá žádný šéf.
* Žena zrozená v Beranu není Ovce ani Beranka, ale hřejivě ohnivá Beranice :-))
* Berany často bolí hlava, dokonce snad častěji než jiná znamení. Nelze se divit po těch nesčetných úderech a nárazech do zdi... :))
* Beran je pečlivým obráncem svého "stádečka"; velmi svědomitě si hlídá své teritorium a běda každému, kdo by hranice jeho ohrady hodlal svévolně a bez dovolení narušit. Je tedy vlastně pilný a pracovitý.
* Beraní zájem se soustředí převážně na hmotné ohrádky, pastviny a ovečky, nicméně s duchovním vývojem a prozřením stává se mírumilovným Beránkem, někdy až obětním. Osvícením rozplyne se často jeho hrubá síla jako beránky na nebi...
* Pro lepší usínání (nejen) Beranům pomáhá počítání oveček; neměly by se ale pošťuchovat a lépe funguje počítání pozpátku (např.od sta k jedné)...
* Pokud se Beran cítí ohrožen nebo omezen (ve své relativní mufloní svobodě) zahnáním do kouta, vyzyvatel má neprodleně příležitost poznat mohutnost síly beraních rohů, kterým je lépe nedostat se do cesty. Přesto i po úderu se cítí v pohoděěééé...
* V kombinaci s některým dalším ohnivým znamením (např. Střelcem) vzniká nikoli součet, ale mocnina ohňů; tato se stává poněkud neřízenou, resp.neřiditelnou střelou, která - jsa ve stresu - jako šrapnel dokáže rozmetat a zničit vše v dosahu kolem sebe. Mnohdy jediným slovem. Beraní slova také nabývají nebezpečnosti s mírou (Štířího či jinak hadího) jedu.
* Samotný Beran má svůj algorytmus poměrně stálý a čitelný: skloní hlavu, napřáhne, ducne... Platí pro všechny činnosti :))
* Ušetříme si mnoho sil i zklamání, když na tom "svém" Beránkovi nebudeme vyžadovat příliš složité filosofické úsudky; jakkoli je jich inteligenčně schopen, většinou ho to prostě nebaví. Naprosto jednoznačně to charakterizuje již okřídlená věta jednoho známého (Berana): "Nemohla bys na mě mluvit tak, abych u toho nemusel přemýšlet?!"
:-D
Beránku náš, copak děláš...? Berany, berany duc.