Zamyšlení, zprávy, pozvánky, semináře, besedy.....

pondělí 1. srpna 2011

RECY-věci - Galerie 2011


Stejně jako v loňském roce plánujeme i letos v Klatovech uspořádat předvánoční prodejní GALERII RECY-VĚCÍ.

Na rozdíl od loňské jednovečerní akce však budeme letos moci využít pohostinnost útulného prostoru klatovské čajovny U Naší milé Paní, a to dokonce po několik prosincových dní.
Díky této zásadní změně tak můžeme nabídnout více lidem možnost se na galerii RECY-věcí nejen přijít inspirovat (pro vlastní nakládání s recyklovatelnými materiály), ale především se osobně podílet a přispět svou účastí k dobrému počinu.
Účastnit se mohou zájemci všech věkových kategorií - buď jako tvůrci vlastních kvalitních RECYklovaných věcí, nebo posléze alespoň svou návštěvou a zakoupením některé vystavené RECY-věci. Výtěžek celé prodejní výstavy bude opět poskytnut dobročinnosti (peníze z loňské burzy pomohou při záchraně zraněných zvířat v našem regionu).

Volám tímto všechny tvořivé lidičky, kterým záleží na tom, abychom přestali plýtvat věcmi, naučili se více šetřit životní prostředí, využívat skryté možnosti ve svých rukou i materiálech kolem sebe; oslovuji všechny, kteří mají chuť se o svoji smysluplnou recyklaci podělit.
Máte-li chuť se vlastní tvorbou připojit k dalším tvůrcům, prosím kontaktujte mne nejpozději do konce srpna mailem na adresu: mirka.smidova@seznam.cz, případně telefonicky na č. 376 313 409.

Máte-li svůj vlastní nápad, který chcete také vlastnoručně zhotovit, případně vlastníte-li kvalitní "odpadový" recyklovatelný materiál (ke zpracování výhradně v domácích podmínkách), jste vítáni. Může se jednat o čistý papír, zbytky látek a dalších (nejen) textilních materiálů apod., vždy však pouze v dobré kvalitě, použitelné k recyklaci. Nabídku materiálu je nezbytné nejdříve konzultovat.
V případě zájmu vám bude následně zaslána zpráva o informační schůzce, při níž si upřesníme téma, záměr a jednotná pravidla celé Galerie, vaše náměty, inspiraci a tvůrčí nápady.

Znovu zdůrazňuji, že tato prodejní Galerie RECY-věcí rozhodně NENÍ BAZAREM použitých hadrů ani příležitostí ke zbavení se starých krámů, ale jde o plnohodnotné výrobky, tedy VÝROBU NOVÝCH, KVALITNÍCH A ORIGINÁLNÍCH VĚCÍ , ovšem z recyklovaných (pro jiné už odpadních) materiálů.

Stejně jako vloni budou v nabídce vánoční dárky, jako např. látkové tašky a kabely, netradiční šperky, různé dózy, vázy, drobné bytové dekorace, ručně pletené oděvní doplňky a mnoho dalších zajímavých užitečností.

Jistě i letošní prodejní exponáty galerie budou velmi nápadité a na vysoké úrovni. Většinou se totiž nejedná jen o prostou recyklaci, ale dokonce o tzv. upcycling, tedy zvýšení estetické i užitné hodnoty původních materiálů.
Je tedy opravdu nač se těšit... (a já se těším na Vaše nápady)...